Sunday, February 22, 2015

Let's talk about angry birds: digital and analog!

Angry birds is a game that we probably all recognize by now. You know it, right? That game where some green pigs steal eggs from some birds, different colored birds, who become very angry and try to knock the pigs off various structures. Thats the one! It was probably one of my first apps I ever purchased. Lucky for us all, after all these years, it is still a wildly motivating game for students. And lucky for me, there is not only the app, but there is also the board game. Any student would be over the moon to be able to play angry birds (analog or digital) in a speech therapy session. I used to leave it for the "reward time" at the end of a session because I wasn't able to find a way to incorporate language. So, I created this  core word based topical communication board  to accompany the board game to help get us talking while we played together, but I have also found it useful for when using the digital app as well. Find the board on boardmakeronline here
To play the board game, there are a few set up steps. First, you pick a card to decide which structure to build. Then, you need to get all the pieces in order to construct the structure. I keep all the pieces by me. This opens up loads of opportunity to communicate. (Note: there is no construction while playing the app.) Here are some of the target phrases I work on while preparing the  board game focusing on the use of core words with a few topically related fringe words: 
I want that
I want more
I want different 
I do it
Help me
You do it more
Turn it there
I get it
Where it go?
It go there
I want 2 triangle/square
I want big rectangle
I want do different

Then, once the structure is completed, the different color birds can be slingshot towards the structure to knock it down. It's actually a little harder than it looks!. Here are some phrases I model and expect from my students while the birds try to knock down those pesky pigs! Many of these phrases can be used while using the app as well: 

I want that bird
I do different bird
Where is small/big bird?
I do it
Help me
You do it
Where is it? (When the bird flies too far away)
It is there.
It go over (when the bird doesn't hit the structure)
It go down (when the structure falls down)
It no go down (when nothing gets hit)
You help do that (I use this phrase a lot when students need help holding the slingshot)
Help there (I also use this phrase when students need help holding the slingshot). 


I'm sure there are even more phrases as well. Hopefully, these phrases can provide some core word inspiration for an "older" and highly addictive app and board game!  If you think of other core word phrases, please feel free to share! Now, playing angry birds can be a motivating way to generalize the use of core words into an everyday game!
The Picture Communication Symbols ©1981–2011 by Mayer-Johnson LLC. All Rights Reserved Worldwide. Used with permission.
Boardmaker® is a trademark of Mayer-Johnson LLC.

2 comments:

 1. Trong bối cảnh nhà nhà, người người đang cố gắng chạy theo xu thế để tạo ra những chiếc bảng hiệu hiện đại với đèn đóm lung linh, sặc sỡ sắc màu cùng công nghệ hình ảnh kỉ thuật cao… dẫn đến sự bão hòa về ý tưởng, đồng thời tạo nên sự nhàm chán cho khách hàng thì lại có những người quay ngược thời gian để tìm về với những chiếc bảng hiệu gỗ chứa đầy hoài niệm của một thời đã xa.
  Đây có thể được xem như một “phát kiến” tuy cũ mà mới, mang lại cho giới thiết kế nhiều ý tưởng độc đáo để có thể cách tân những chiếc bảng hiệu gỗ trở nên phù hợp với thời đại nhưng vẫn giữ được vẻ đẹp cổ kính, mộc mạc đặc trưng của riêng mình. Ngày nay, bảng hiệu gỗ đã xuất hiện nhiều hơn và lại trở nên phổ biến sau một thời gian nhường chỗ cho những chiếc bảng quảng cáo hiện đại đời mới, do vậy, nhu cầu sỡ hữu một chiếc bảng hiệu gỗ của nhiều doanh nghiệp trở nên thiết thực hơn
  bảng hiệu chữ nổi inox
  tư vấn làm bảng hiệu
  tư vấn làm bảng hiệu đẹp
  tư vấn làm bảng hiệu quảng cáo
  Ưu điểm của bảng hiệu gỗ
  - Độ bền cao: Như đã biết gỗ là chất liệu có khả năng chịu được nhiều tác động xấu của môi trường, do vậy khi đầu tư cho một chiếc bảng hiệu gỗ, bạn sẽ không phải lo nghĩ quá nhiều về việc “sau bao lâu thì thay bảng mới” vì thông thường, với những loại bảng gỗ đặt ngoài trời, tuổi thọ có thể dài hơn 10 năm còn khi đặt trong nước thì sau 5 năm mới phải trùng tu sửa chửa.
  - Mang vẻ đẹp cổ kính, mộc mạc và sang trọng: Đây chắc chắn là lý do vì sao sau nhiều năm, gỗ vẫn luôn là chất liệu được ưu ái cho những sản phẩm, công trình… mang tính nghệ thuật cao và với bảng hiệu gỗ cũng không phải là một ngoại lệ.
  - Tính thẩm mỹ cao: Khác với những chất liệu khác, bảng quảng cáo làm bằng gỗ thường sẽ dễ tạo được thiện cảm hơn với khách hàng, đặc biệt là khách hàng trong nước vì vẻ dân dã, gần gũi và sự ấm áp mà nó sỡ hữu. Điều này đóng vai trò khá quan trọng trong việc đưa thương hiệu đến gần hơn với khách hàng.
  mica ép nổi
  chữ nổi mica
  chữ mica hút nổi

  QUẢNG CÁO ĐẠI PHÁT
  SĐT: 0935 79 00 28
  Website: thietkethicongdaiphat.com

  ReplyDelete